Vissza a kezdőlaphoz

Mária Légió
Elnöke: Bodor Istvánné

Tagok:
Varga Istvánné
Dévai Mátyásné
Dónát Lajosné


"A Mária Légió a katolikus Egyház
igazi arculatát jeleníti meg."

XXIII. János pápaA kép nagyítása >>


Eredete:
Írországban, Dublinban 1921. szeptember 7-én, Szűz Mária születésnapjának előestéjén alapította néhány személy, akik valami nagyot akartak tenni Jézusért. Az alapítók az Egyház harcát szemlélve, a Római Birodalom hadseregének nevét és kifejezéseit alkalmazták magukra. A Mária Légió serege és fegyverei azonban nem e világból valók. Az alapítástól eltelt időszakban Földünk minden részén elterjedt ez a katolikus világi lelkiségi mozgalom. Így hazánkban is újra működik 1989 óta.
A Mária Légiót az elmélyülést kereső, hitüket megélni és továbbadni kívánó emberek hozták létre. A mozgalom lényege a felismerés:
"Ahogy Mária adta a világnak Jézust, úgy kell nekünk is mindennap megmutatni Őt az embereknek."

Összejövetel:
Hetente egyszer, hétfői napon 17.00 órakor a plébánián.

A megszabott rend szerinti ülés időtartama kb. másfél óra. A tagok által választott elnök vezeti a Kézikönyv által meghatározott rend szerint. Minden ülés Szentlélekhívással és öt tized Rózsafüzér elimádkozásával kezdődik. Ezt követi a Kézikönyvből való felolvasás. Utána megosztjuk egymással az előző hét apostolkodásának örömeit, majd megbeszéljük a következő heti feladatokat. Eközben a lelki vezető - esperes plébános - 5-10 perces úgynevezett allocutiót mond.

Ki lehet a Mária Légió tagja?
Mindenki alkalmas a légiós munkára, ha egyházilag rendezett életet él: római katolikus, rendszeresen töltekezik a szentségek kegyelmi erejéből, magánélete rendezett.

Aktív tagság feltételei: vállalja a részvételt a hetenkénti üléseken, a munkavégzést és azt, hogy naponta elimádkozza a légiós imádságot (kb. 5 perc).

Háttér imádkozó:
Bárki lehet, aki naponta elimádkozza a légiós imádságot és öt tized Rózsafüzért. Ha egyébként is szokta más szándékra imádkozni, az beleszámít. Nagyon fontos az ő tevékenységük, mivel ők segítik az aktív tagok apostoli munkáját.Az oldal tetejére