Vissza

Karitász tábor Zánka 2010. 16 - 20.
- A TÁBOROZÁSRÓL KÉSZÜLT KÉPEK LETÖLTÉSE -Zánkai tábor augusztus 16 - 20 ig

Elérkezett a várva várt pillanat, amikor a 45 csillogó szemű gyermek a templomnál gyülekezett. András atya áldásával kezdetét vette a jól megérdemelt pihenés a Balatonnál.
Legtöbb gyermek először látta a "magyar tenger" -t. Hamar összekovácsolódott a kis csapat, akik egész héten nagyon jól érezték magukat. Ebben a felnőtt kísérők segítettek. A táborhely elfoglalása után önfeledt vidámság töltötte be a környéket.
Minden nap rövid imával kezdtünk, majd a délelőtt folyamán a környék nevezetességeivel ismerkedtünk meg. Délután pedig eljött az igazi fürdés a Balatonban.

Kedden a tihanyi bencés apátságot látogattuk meg. Ezt követően a marcipánból készült tortákon ámulhattunk el és azon, hogy egy-egy torta elkészítése mennyi időt vett igénybe. Közben a meséket is feleleveníthettük, amelyekről a kompozíció készült.

Szerdán Kinizsi várát másztuk meg Nagyvázsonyban. Szemügyre vettük a vizesárkot, megdöbbentünk a börtön használati tárgyain. Láttuk Magyar Benigna szobáját és a lovagtermet is. A legcsodálatosabb érzés a vár tetején a kilátó volt. Ugyanitt meglátogattuk a néprajzi múzeumot is, ahol sok-sok régi eszközzel és azok használatával ismerkedhettünk meg. A Panoptikumban a magyar királyok és várkapitányok alakjait figyelhettük meg korabeli öltözetben.

Csütörtökön a 337m magas bazaltorgonáknak lehettünk szemtanúi, az úgynevezett Hegyestűnek, amit nagy erőfeszítéssel megmásztunk. A látvány lenyűgöző volt a környező tájra. A hegy lábánál a környék földtörténeti, évmilliós köveit csodálhattuk meg. Esténként közös játékokra, beszélgetésekre került sor. A rengeteg látnivalóból vetélkedőt rendeztünk a gyermekek részére.

Pénteken a tábor elhagyása előtt még megmásztuk a Fülöp-hegyi kilátót, s utoljára rápillantottunk a hullámzó Balatonra, majd elbúcsúztunk tőle. Ebéd után hazafelé vettük az utunkat a busszal, ahol mindenki csak az élményeiről beszélgetett.


    Köszönet
  • András atyának
  • A karitász tagjainak; Kati doktor néninek, aki a tábort megszervezte,
  • Abony Város Önkormányzatának
  • Vidáné Erzsikének és a Palásti házaspárnak a finom ebédek elkészítéséért,
  • A kulturális programok szervezésében és lebonyolításában közreműködő Antalné Nagy Magdolna, Tóth Erzsébet és Vida Sándornak,
  • A Kiskunfélegyházi Pékségnek, a Kék Láng Kft-nek, a Szilváshús Kft-nek, az Újvilág MGÉSZ-nek, Zalainé Szabados Máriának, Bene Lajosnak, CBA-Nagy Imrének, Szekeres Istvánné-piaci lángos-sütödésnek akik természetbeni hozzájárulásukkal segítették a táborlakók színvonalasabb ellátását,
  • és köszönet Vágó Bélának is, aki egész héten fuvarozott bennünket.

Karitász abonyi csoportja


Ugrás fel