Vissza

Karitász tábor Balatonszéplak-alsó 2010.
- A TÁBOROZÁSRÓL KÉSZÜLT KÉPEK LETÖLTÉSE I. -

- A TÁBOROZÁSRÓL KÉSZÜLT KÉPEK LETÖLTÉSE II. -A Karitász balatoni tábora

A Karitász abonyi csoportja a hátrányos helyzetű családok segítésének jegyében idén is megszervezte nyári táborát. 20 rászoruló gyermeket táboroztattunk Balatonszéplak-alsón augusztus 6 - 11. között.

A balatoni tábor különleges élményekkel gazdagította a részt vevő gyerekeket, már csak azért is, mert többségük először jutott el Magyarország "tengeréhez", sőt a kisebbek első alkalommal töltöttek családjuktól távol több napot. A sok-sok programnak és játéknak köszönhetően gyorsan repült az idő, nagyszerűen telt minden táborozó számára a balatoni nyaralás. Kirándultunk Siófokra, ahol a bazársorok között megbúvó Ásványmúzeumot csodálhattuk meg. Ellátogattunk Tihanyba is; az utazás külön érdekessége volt, hogy a gyerekek komppal kelhettek át a Balaton túlsó partjára, Tihanyban pedig kisvasúttal utaztunk. Kicsiket és nagyokat egyaránt lenyűgözött a Tihanyi Bencés Apátság ragyogó pompája. A gyerekek kérésére a tihanyi Marcipán Múzeumot is felkerestük, ahol marcipánból készült szobrokban és kompozíciókban gyönyörködhettünk, köztük számos rajzfilm hősével. Délutánonként a Balaton az abonyi gyerekek boldog zsivajától, vízi csatáktól volt hangos Széplak-alsón. Emellett mindig volt alkalom és igény a közös játékra: társasjátékoztunk, gyöngyöt fűztünk, rajzoltunk, festettünk. Volt csapatverseny izgalmas feladatokkal, a szobák a tisztaság és rend tekintetében mérkőztek meg egymással, s aki kedvet érzett, rajzversenyen és sakkversenyen is részt vehetett. Volt itt tehát minden, ami a gyerekek önfeledt kikapcsolódását és szórakozását garantálta; legfőképp volt jókedv és nevetés, rengeteg vidám és szép pillanat. Az élmények begyűjtését nem csak a festői szépségű helyszín és az érdekes programok tették lehetővé. Csapatunk lelkesedése és összehangolt munkája is fontos összetevője volt annak, hogy a közös balatoni napok ilyen szép emléket hagyjanak mindannyiunkban. A gyerekek felügyeletéről és ellátásáról Kozmáné Baranyai Évi, Kozmáné Zsuzsi, Nagyné Ildi és Ujszásziné Zsuzsika gondoskodott. Lelkiismeretes segítőik Kozma István és Kozma Nikoletta voltak.

Örömteli volt látni, ahogy a 20, egymást a táborig csak alig-alig ismerő, érdeklődő, nyíltszívű gyermek az együtt töltött napok alatt igazi közösséggé alakul, keresik egymás társaságát, a nagyobbak terelgetik a kicsiket, barátságok szövődnek. Már ezért is érdemes volt elmennünk. Ez úton is köszönjük András atyának, hogy rendelkezésünkre bocsátotta a nyaralót. Köszönetünket fejezzük ki továbbá Mindenkinek, aki az abonyi Karitász csoport támogatásával hozzájárult ahhoz, hogy a tábor megvalósulhasson, s gyermek és felnőtt egyaránt élményekkel tele, örök emlékeket megőrizve térhessen haza. KÖSZÖNJÜK!

Karitász abonyi csoportja

Ugrás fel